Volného pracovního místa na MěÚ Brandýs nad Labem-Stará Boleslav. Detail inzerátu taktéž na odkazu https://www.brandysko.cz/volna%2Dpracovni%2Dmista%2Dmestsky%2Durad%2Dbrandys%2Dnad%2Dlabem%2Dstara%2Dboleslav/ds-2168/archiv=0&p1=1095

Letní provoz Ordinace Chrást 2024

OMEZENÍ PROVOZU ORDINACE 

1.    7. 2024 - 30. 8. 2024

Z DŮVODU NEMOCI ZDRAVOTNÍ SESTRY A ČERPÁNÍ ŘÁDNÉ DOVOLENÉ 

 

1.7. - 5.7. 

Ordinace v Chrástu i ve Lhotě bude zavřena, zástup zajistí PL ve Všetatech MUDr. Hana Pávková, tel. č.: 313 537 062 

 

8. 7. - 31. 7. 

V ordinaci v Chrástu i ve Lhotě bude ordinovat pouze lékařka bez zdravotní sestry, proto budou ošetřovány pouze akutní případy, nebudou prováděny ranní odběry krve a nebude možné vyřizovat telefonické hovory. Komunikace bude možná jen osobně nebo přes Emmy.  Vyšetření na objednání budou prováděna v jen velice omezené míře a po osobní dohodě s lékařkou.

10.7. a 31.7. bude ordinace ve Lhotě zavřena a akutní případy budou ošetřeny v ordinaci v Chrástu.

 

19. 8. - 30. 8. 

Ordinace v Chrástu i ve Lhotě bude zavřena, zástup zajistí PL ve Všetatech MUDr. Hana Pávková, tel.č.: 313 537 062

 Více zde: https://chrastordinace.webnode.cz/news/letni-provoz-ordinace-chrast-2024/

Náborový den 9. 4. 2024, areál ČSAD Mělník - Mlazice

Vyzkoušejte si řídit autobus!

Attachments:
FileFile size
Download this file (ND 4_2024_A4_color_low.pdf)ND 4_2024_A4_color_low.pdf244 kB

Attachments:
FileFile size
Download this file (Sportovní tábor Kostelní Hlavno.pdf)Sportovní tábor Kostelní Hlavno.pdf2514 kB

Od pondělí 4. března do soboty 16. března 2024 bude uzavřen sjezd z Pražského okruhu do ulice Chlumecká, zároveň již probíhá rekonstrukce osvětlení na dálnici D10. Z těchto důvodů mohou být autobusové linky PID 315, 345, 346, 367, 379, 403, 412, 700, 720, 730 zpožděny o 5 až 20 min., v ranní špičce může být toto zpoždění větší.

 

V celé Praze i Středočeském kraji bude od 29. června 2024 sjednocen charakter všech autobusových a trolejbusových zastávek PID. Pro výstup v každé zastávce bude potřeba stisknout dostatečně včas tlačítko ve voze. Pro nástup postačí stát na zastávce tak, aby byl cestující vidět řidičem. Mávat již není potřeba. Praha i Středočeský kraj nyní rozjíždí komplexní informační kampaň, aby tato změna nikomu neunikla.

Výhodou nového systému je zrychlení cestování, vyšší pravděpodobnost dohnání zpoždění, plynulejší jízda odstraněním zbytečného brždění a rozjezdů, i lepší tepelná pohoda ve vozidle, protože v zimě se zbytečně nevyvětrá teplo a v létě účinněji funguje klimatizace. Výhodou je také zpřehlednění pravidel pro jednotlivé zastávky – cestující už nebude muset zkoumat, jestli daná zastávka na znamení je nebo není. Zlepší se také ekonomika provozu a budeme šetrnější vůči životnímu prostředí, protože právě při rozjezdech vzniká nejvíce emisí i hluku a autobus má také nejvyšší momentální spotřebu paliva.

Pro cestující bude tato změna znamenat jediné – ve voze bude potřeba stisknout tlačítko v dostatečném předstihu před zastávkou tak, aby řidič včas věděl, že má zastavit. Na zastávce nemusí cestující pro zastavení udělat vůbec nic – stačí stát tak, aby byl řidičem vidět, mávat už nemusí.

Lidé se nemusejí obávat, že v autobusu nestihnou dát včas znamení. V každém autobusu jsou tlačítka rovnoměrně rozmístěna po celém voze a jsou dostupná téměř z každého sedadla, přičemž pro zastavení lze použít jak červená tlačítka STOP, tak i žlutá tlačítka na dveřích nebo v jejich blízkosti. Také není třeba se obávat, že budou autobusy lidem ujíždět. Řidiči budou mít i nadále povinnost počkat v zastávce do času přesného odjezdu, pokud přijedou dříve, než udává jízdní řád.

Od června až do září bude probíhat informační kampaň v médiích, ve vozidlech i na zastávkách, aby tato změna nikomu neunikla. Kampaň má hlavní slogan: „Vystupuješ? Stiskni tlačítko.“ Tím je vlastně řečeno vše podstatné. V každém autobusu i trolejbusu bude informační leták a na dveřích budou nalepeny kulaté upozorňující samolepky. Na letáky i plakáty v různých formátech narazí cestující i na zastávkách povrchové dopravy, ale třeba také u vstupů do metra nebo v tramvajích. V příštích dnech budeme nový systém zastávek podrobně představovat a vysvětlovat na sociálních sítích PID i jednotlivých dopravců, měst či obcí. Přichystali jsme i videospoty, ve kterých si zahrál hlavní roli Jan Vondráček, jehož hlas nás denně provází v tramvajích i autobusech. Speciálně informujeme také organizace sdružující pohybově, zrakově i sluchově postižené spoluobčany. Kampaň se pak vrátí po prázdninách, aby nový systém připomněla školákům, kteří se nyní rozutečou. Na pražských školních linkách pro ty nejmenší budou autobusy zastavovat i nadále vždy.

Ve vozidlech bude od července upraven způsob hlášení zastávek. Místo hlášení: „Příští zastávka je na znamení.“ uslyší cestující upozornění: „Pro výstup stiskněte tlačítko.“ Informace o příští zastávce bude nově vyhlašována až po odjezdu z předchozí zastávky, aby cestující intuitivněji navedla, kdy má v dostatečném předstihu stisknout tlačítko pro výstup. Řidiči budou mít také k dispozici speciální upozorňující hlášení, které budou moci pustit do reproduktorů ve voze, pokud to uznají za vhodné. V prvních týdnech po změně bude toto speciální hlášení pouštět v pravidelných intervalech do všech vozů pražského Dopravního podniku jeho dispečink. Předpokládáme, že po určitém období, až si lidé na nový systém zvyknou, již takové relace nebudou potřeba a zůstane pouze u klasického hlášení jednotlivých zastávek. Ze zastávkových označníků postupně zmizí informace o charakteru „na znamení“, protože na zastávce není žádné znamení pro zastavení vozidla potřeba.

Celoplošně jednotný charakter zastávek „na znamení“ funguje v České republice na regionálních linkách v celém Ústeckém a Libereckém kraji a postupně ho zavádějí další města i kraje – například v loňském roce se k tomu připojila řada středočeských měst a celý okres Benešov, loni tento systém bez problémů zavedli třeba v Bratislavě. Zcela běžně tento systém funguje už léta ve většině evropských měst i regionů.

Podrobné informace o novém systému zastávek včetně nejčastějších otázek a odpovědí najdete zde:

https://pid.cz/vsechny-zastavky-autobusu-a-trolejbusu-v-ramci-pid-budou-na-znameni/

Attachments:
FileFile size
Download this file (Info_PID_2024-06.pdf)Info_PID_2024-06.pdf907 kB

Attachments:
FileFile size
Download this file (DS Lhota - angličtina.pdf)DS Lhota - angličtina.pdf602 kB

Attachments:
FileFile size
Download this file (Tábor Koně Dřísy.pdf)Tábor Koně Dřísy.pdf2098 kB

Fakturace stočného

 

Rádi bychom požádali zákazníky, kterým je stočné účtováno dle vodoměru, aby nahlásili aktuální stav měřidla. Provedené samoodečty vodoměrů je možné hlásit přes naše webové stránky https://www.stredoceskavoda.cz/odberatele/hlaseni-o-stavu-vodomeru/, na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. , případně SMS zprávou na tel. č. 702 094 522.

Samoodečty hlaste nejpozději do 8.3.2024.

Nezapomeňte uvést adresu odběrního místa a jméno odběratele.

Děkujeme za spolupráci.


       

Attachments:
FileFile size
Download this file (Cecemínsko samoodečty.docx)Cecemínsko samoodečty.docx21 kB

Sdělení Odboru životního prostředí, oddělení ochrany ovzduší, Městského úřadu Brandýs nad Labem – Stará Boleslav

V důsledku nabytí účinnosti ustanovení § 17 odst. 1 písm. g) zákona č. 201/2012 Sb. o ochraně ovzduší, respektive § 41 odst. 16 zákona
č. 201/2012 Sb. o ochraně ovzduší, dojde 
od 1. 9. 2024 k zákazu provozu kotlů na pevná paliva nižší než 3. třídy, které jsou napojeny 

na teplovodní soustavu ústředního topení umístěné v rodinných domech, bytových domech, bytových domech nebo stavbách

pro rodinnou rekreaci. Bude tedy nutné tyto nevyhovující kotle vyměnit za kotle vyhovující podmínkám stanoveným zákonem

č. 201/2012 Sb.,o ochraně ovzduší, nebo nevyhovující kotle odstavit z provozu. Třídu kotle je možné zjistit z technické

dokumentace spalovacího zdroje a také z dokladu o technickém stavu a provozu spalovacího stacionárního zdroje na pevná paliva.

Tuto kontrolu je provozovatel tohoto spalovacího zdroje povinen provádět jednou za tři kalendářní roky 

a doklad o této kontrole předložit na vyžádání obecnímu úřadu s rozšířenou působností (§ 17 odst. 1 písm. h) zákona č. 201/2012 Sb. o ochraně ovzduší).

Je tedy zákonnou povinností každého provozovatele spalovacího stacionárního zdroje na pevná paliva, který je napojen na teplovodní soustavu ústředního topení, mít platný doklad o výše uvedené kontrole.

Obecní úřad s rozšířenou působností bude důsledně vyžadovat předkládání tohoto dokladu.

Stále je možné podávat žádosti o finanční podporu na výměny nevyhovujících kotlů https://www.sfzp.cz/dotace-a-pujcky/kotlikove-dotace/

Attachments:
FileFile size
Download this file (zákaz kotlů nižší třídy než 3..pdf)zákaz kotlů nižší třídy než 3..pdf132 kB

Příměstské tábory byly podpořeny prostřednictvím projektu Vyhlídky blízko lidem. 

Přihláška v příloze, kapacita je omezena na 15 dětí/turnus. 

VŠEM MOC DĚKUJI ZA ZÁJEM, KAPACITA TÁBORA BYLA VYČERPÁNA - NA PRVNÍ TURNUS JE ZAPSÁNO 22 DĚTÍ A NA DRUHÝ 16. 

MOC MILÉ PŘEKVAPENÍ!!!   PŘÍJEM PŘIHLÁŠEK UKONČEN  6. 2. 2024 V 11:25 HODIN. 

Kde nás najdete

Kde nás najdete (» mapa)
Boleslavská 47,277 14 Lhota (okres Praha - východ)
telefon: 326 971 008, fax: 326 971 008
email: obec.lhota@iex.cz

Úřední hodiny obecního úřadu a podatelny

Pondělí   07.30 - 14:30  
Středa 07.30-11.00 14.00-18.00
  po předchozí domluvě i mimo tuto dobu

 

Zastupitelstvo

Starostka: Ing. Radka Kratochvílová
  mobil: 604 225 567
Místostarosta:

Ondřej Kolínský
mobil:
731 554 167

Členové zastupitelstva: Ing. Jiří Coufal
  Ing. Pavel Dvořák
  Ing. Ivana Kolínská
  Ondřej Kolínský
  Ing. Radka Kratochvílová
  Jitka Landová
  Pavel Stránský

Úřad

Účetní: Bc. Petra Plotnárková
Kronikář:  

Výbory a komise při OÚ 

finanční výbor předseda: Ing. Jiří Coufal
kontrolní výbor předseda: Pavel Stránský